0

Teknoloji Devi LG Dünyanın En İnce Televizyonunu Tanıttı.

Son yıllarda yaptığı büyük atılımlarla, dünyada teknolojinin bir numarası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen LG, bir rekora daha imza atarak yine kendi elinde bulundurduğu ''en ince televizyon'' rekorunu kırdı. Üstelik 4 kat birden incelterek!

Teknoloji piyasasında uzun süre gözlerden kaybolan LG, 2012 yılında piyasaya sürdüğü Optimus akıllı telefon serisiyle bir anda dikkatleri üzerine toplamış, ardından G2 ve G3 modelleriyle de zirveye de oturmuştu. Bu hızlı büyümeyi, ürettiği akıllı televizyonlarla destekleyen LG, son bir kaç yılda bu alanda da liderliği eline almış durumda. 


LG, son olarak 2014 yılında tanıttığı ''Curved Oled 4K'' modeliyle televizyon dünyasına apayrı bir boyut getirirken, bu televizyonda kullandığı teknolojilerle de ulaşılması ve kırılması güç yepyeni rekorlara imza atmıştı. Bunlardan bazılar;
- 4 mm. ile en ince televizyon rekoru,
- Dünyanın ilk Curved Oled'i,
- 8.3 Milyon pixel renk,
- Kavisli tasarımda 4K kalitesi 



Bu, kırılması güç -ve hatta imkansız gibi görünen- rekorları geçtiğimiz hafta Kore'de bir teknoloji fuarında LG yine kendisi kırdı.
''Duvar Kağıdı'' ismiyle tanıttığı Süper Curved Oled TV, tam olarak 0,97 mm. kalınlığa ve 1.9 kg. ağırlığa sahip. Duvara yerleştirilen manyetik çipler sayesinde televizyonu istediğiniz zaman tıpkı bir gazete kağıdı gibi bükerek başka bir yere asabilirsiniz. Üstelik televizyonun çalışması için bu manyetik çiplere de gereksinimi yok. Herhangi bir güç kaynağına bağlandığı sürece istenildiği yere konulabilir. Yani geleceğin halısı veya canlı duvarları bile olma ihtimali var. Şimdilik 55 inç olarak üretilen televizyon, maliyeti sebebiyle bir süre daha piyasalarda olmayacak ama bu kısa tanıtımı bile LG'nin istediği zaman neler yapabileceğini net olarak gösterdi. 


Yorum Gönder Blogger

 
Top