1

          TT Arena son derece kritik bir derbiye daha ev sahipliği yaptı. Derbi ev sahibi Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğüyle sona ererken aslanı şampiyonluk kupasıyla burun buruna getirdi. Konuk Beşiktaş ise Avrupa Ligi ile teselli buldu.
            
          TT Arena’da dikkat çekenler :

 KAREOGRAFİ
           
Galatasaray taraftarları şampiyonluk havasıyla takımını Arena’da sahaya sürdü dün akşam. Hazırlanan kareografide Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye yapılan gönderme, kavuşulması an meselesi olan 4.yıldız ve ‘’SELAM DUR!’’ yazısı yer alırken, taraftarların hazırladığı bu görsel şölen son derece dikkat çekiciydi.


 FERNANDO MUSLERA

            

Bundan sonra bir sürpriz olmaz ve Galatasaray beklenen şampiyonluğa kavuşursa şüphesiz başrol oyuncusu Fernando Muslera olacak. Beşiktaş karşısında da kalesine kilit vuran Uruguaylı eldiven, Demba Ba’nın şutunda yaptığı inanılmaz kurtarışla ne kadar büyük bir kaleci olduğunu bir kez daha gösterdi.




                                                  BURAK YILMAZ

          
           
Maç boyunca son derece etkisiz bir futbol sergiledi milli futbolcu. Kendini yere atmayı tercih ettiği birçok pozisyonda ayakta kalıp koşu yapsaydı Beşiktaş’ı zor durumlara sokabilirdi. Oyunda kaldığı 65 dakikada Beşiktaş’ın genç stoperi Atınç Nukan ile adam adama oynayan Burak, oyundan çıkarken Hamza Hamzaoğlu’nun tebriklerine de elini iterek cevap vermeyi ihmal etmedi.



 SLAVEN BILIC
   
Beşiktaş kulübesinde bir ‘’ruh’’la sahaya çıktı derbide. Tüm Türkiye’nin alıştığı Slaven Bilic yoktu kenarda. 2 sezondur bıraksanız, izin verseniz sahaya çıkıp oynayacak olan Hırvat teknik adam sadece maçı izlemeyi tercih etti, tüm sakinliğiyle. Son zamanlarda oyuna yaptığı yanlış müdahaleler ile çok tartışılan Bilic, 77.dakikada sahanın en iyisi olan Tolgay Arslan’ın yerine Mustafa Pektemek’i oyuna alarak bu eleştirilerin haklı olduğunu bir kez daha gösterdi. Maçtan sonra yaptığı ‘’Seneye Beşiktaş’ın teknik direktörü olmayacağım.’’ açıklaması ise maç boyunca kulübedeki ruh halinden çok net bir şekilde anlaşılıyordu.


 ATINÇ NUKAN
           





Derbide beklenmedik bir şekilde 11’de sahaya çıktı genç Atınç. Burak Yılmaz’ın oyunda kaldığı 65 dakikada onunla adam adama mücadele etti ve hiç sırıtmadı. 21 yaşında ve 1.96 boyunda olmasına rağmen görevini hatasız yerine getirdi. Maç boyunca sahada kaldı, 40 yıldır Beşiktaş formasını terletiyormuşçasına bir performans sergiledi. Hava toplarının hepsini karşıladı, zaman zaman oyun kurma görevini üstlendi ve ayağının da hiç fena olmadığını gösterdi. Sivok’un indirdiği topta 6 pas içerisinde topu ıska geçmese golü bulması da içten bile değildi.





        



DANIEL OPARE

Ganalı futbolcu Beşiktaş’ın oyuncusu olmadığını derbide de gösterdi. Yaptığı yanlış kanat bindirmeleri, defanstaki zamanlama hataları ve zayıf tekniği ile alt sınıf bir oyuncu görüntüsü çizdi. Böylece, Portekiz’e uçuş biletini de cebine koymuş oldu.  

Yorum Gönder Blogger

 
Top