0
     
             Hiç düşündünüz mü Süperman'nin uzay aracı Amerika'ya değil de Rusya' yaya  düşse ne olurdu. Rusların katı idealleri doğrultusunda yetişse ne olurdu. İşte bu çizgi roman tam da onu anlatıyor. Bir Rus Süperman'ı  kominizmin Kızıl Evlat'ı
            
             Çizgi romanda bilindik simaları görebiliyoruz.Batman, Green Lantennu, Lex Luthor, Wonder Womani atta Lois Lane de var ama kaç yıllık Lois Lane olmuş Lois Luthor. Her zamanki gibi Lex ve Süperman düşman olarak karşımıza çıkıyor.Bu efsane zaman ve mekan fark etmiyor ve Dünya'nın en büyük iki beyni savaşmaya kendi deyimleriyle oyun oynamaya devam ediyor. Amerika, Rusya'nın elindeki süper gücü Süperman'i çok kıskanıyor ve bunun önüne geçmek için Lex'i işe alıyor.Tabi Lex de insanlıktan sıkılmış kendine bir düşman arıyor ve hemen kabul ediyor.İlk başlarda küçümsese de Süperman'nin bir kaç planından kurtulmasıyla işleri ciddiye biniyor ve dışarıyla tüm bağlantısını koparıp Süperman'a kendini odaklıyor ve amansız bir mücadeleye girişiyorlar.
        Olayların bir çoğu Rusya'da geçtiği için benim komiğime giden ama farklı şekilde de etkilendiğim Batman'ın Rusya'da olması beni şaşırttı. Çizerimizin küçük detayları unutmaması beni sevindirdi.O küçük detay Batman'ın kafasında olan bir şapka. Şapkası olan Batman mi olur demeyin bizimki soğuktan korunmak için bir şapka takıyor. Batman gene kendi kurallarınca yaşıyor ve Rusya da bir orada bir burada hükümet karşıtı çılgınlıklar yapıyor. Süperman başlarda bunlar ile direk ilgilenmese de Batman'ın Wonder Woman'ı kaçırması ile bunlar karşı karşıya geliyor. Tabi Batman normal olarak Rusya'da zengin bir iş adamı değil. Bu yüzden Lex Luthor'dan yardım alıyor ve bizimkiler kaçınılmaz olan savaşa tutuşuyorlar. Batman gene yense de Süperman Wonder Woman'ı kullanarak kendini güçsüzleştiren kızıl ışınları etkisiz hale getiriyor ve Süperman yardımla bizim sadece insan olan Batman'i yenmeyi başarıyor. Süperman Batman'ı kendine uşak etmek istese de Batman kendini düzene uşak etmiyor ve kendini patlatıyor.
              Tabi olaylara Bainiac da dahil oluyor. Bizim Kızıl Evlad Brainiac'ı evcilleştiriyor ve onu kendi şahsi robotu haline getiriyor. Bunlar birlikte Sovyetleri yönetmeye devam ediyorlar. Brainiac Süperman karşıtlarını kendi taraflarına zoraki bir şekilde katıyor ve onları sadece kendi doğrultularında çalışmaları için tekrardan programlıyor. Kısaca insanları Süperman'ın kominist düşünceleri olan robotlara çeviriyor ve diğer taraftan Süperman'ı Amerika'nın başkanı olan Lex Luthor'a saldırmak için kışkırtıyor. Tabi Süperman başlarda buna yanaşmasa da kendi ülkesinin durumunun iyiye gitmesine karşı Amerika'nın iç savaştan çıkıp Lex'in liderliğinde ilerlemesine dayanamıyor. Brainiac durur mu dolduruyor bizim Kızl Evlad'ı  ve Süperman tam ikna olmuşken bizim Lex birden ortaya çıkıyor ve savaşmak için konuşmaya başlıyorlar Brainiac direk Lexi etkisizleştiriyor ve Süperman ve Brainiac Amerika'ya saldırmak için yola çıkıyorlar. Ama Lex bu b planı olmadan yola çıkar mı Süperman'ı durdurmak için Green Lanterlerden oluşan bir takım kurmuş ve bunları yola çıkarmış bile tabi Süperman'ın karşısında bir şey değil bunlar. Bizimkilerin arkasından amazonlar falan da saldırıyor ama nafile Süperman Amerika'ya Beyaz Saraya doğru yola çıkıyor ve tahmin edin bunu kim durduruyor Lex Luthor'un Karısı Lois Luthor'un cebindeki bir zarf. Dünyadaki en güçlü kahramanların durduramadığı kahramanı Lois Luthor'un cebindeki bir cümle durduruyor. Süperman hüsran haldeyken Brainiac kuşatmaya devam ediyor ve aslında Süperman'in onu yönetmediğini onun Süperman'ı yönettiğini söylüyor.(Kolay mı en zeki yapay zekayı yönetmek) Tam orada Lex Brainiac durduruyor ve günü kurtardım derken Brainiac gemisini patlatmak için geri sayıma başlıyor. Süperman sen gemiyi tut uzaya götür orada patlasın.
             
         
               Çizgi romanın sonunda bir paradoks geçiyor. Olayların başlangıcını anlatan. Beyin yakan ve hiç bir Süperman çizgi romanında göremeyeceğiniz bir paradoks.                

Yorum Gönder Blogger

 
Top