0
   Ülkemizde ihalesi sonuçlanan ve inşaasının bitmesi halinde Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olacak olan Akkuyu Nükleer birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Reklam çalışmalarının başlatıldığı Akkuyu Nükleer, bizleri adeta ikiye bölmüş durumda. Çoğu kişi ülkenin %17'lik elektirik ihtiyacını karşılayacak santralin kurulmasını ülke gelişimi için gerekli görmektedir. Kimileri ise sağlığın her şeyden önce geldiğini vurgulamaktadır. Nükleer santral yerine rüzgar veya güneş enerjisi gibi doğal santraller kurulmasını istemekteler.

Sağlımıza ve çevreye vereceği zarardan ötürü tepki çeken nükleer santral projesinin bilboard ve televizyon reklamları da ayrı bir tartışma konusu olmuştur. Oyun oynayan küçük çocukların bulunduğu ve ''Gelişen Türkiye'de nükleer santral gereklidir.'' mesajı veren reklamlar yeşil renkler ile süslenmektedir. Çocuklarının reklamlarda ki kadar sağlıklı olmayacağından korkan bireyler yeni nesil için endişelenmekteler. Peki ya nükleer santraller gerçekten ak mı kara mı?



Genel anlamda bakarsak ülke elektriğinin %17'lik bir kısmını karşılayacağı düşünülen santral, enerjisinin çoğunu doğalgazdan elde eden ülkemizin ekonomisini iyileştirecektir. Ancak burada şu soru kafamızı karıştırıyor.''Sağlığımdan önemli mi?'' Nükleer santrallerin zararları termik santrallerinkinden az olsa da çevreye zarar vermiyor demek yanlış olur. Ufak bir hatada da yüzyıllar boyunca zararı görülebilecek bir güç olduğu da aşikar.

Yorum Gönder Blogger

 
Top