1
      Bir yapay zeka düşünün. O yapay zeka her şeyiyle robotik. Ama onu büyütme şansınız var. Bebeklikten alıp onu bir insan yapma şansınız olsa. İşte o yapay zekanın adı Chappie.

      Chappie bildiğimiz yapay zeka filmlerinden farklı bir film. Bildiğimiz tarzın dışına çıkmış.Yapay zekalar insanlığın sonunu getirmiyor. Tam tersine insan olmak için uğraşıyor. Filmde Dünya'da suç olayları o kadar yükseliyor ki bizimkiler buna bir dur demek istiyor ve  Deon Wilson (Dev Patel) bizim robotik polislerimizi ortaya koyuyor ve polis teşkilatı bunu hemen alıyor bizimkilerden. Robotik yapay zekalardan sonra suç oranı düşüyor ve her şey düzene giriyor. Ama bizim robotları üreten şirket yenilenmeye devam etmek istiyor ve bir  askeri mühendis olan Vincent Moore (Hugh Jackman, evet bizim Osmanlı torunu) bir robot yapıyor ve onu polis teşkilatına sunuyor ama polis teşkilatı bizimkiyle ilgilenmiyor. Deon evinde düşünebilen bir yapay zeka yapmak için uğraşıyor ve başarıyorda. Ama bizim üretici firma bunu istemiyor atta dalga geçiyorlar garibanla. Deon da sinirlenip tahrip görmüş bir robot üzerinde gizli bir deney yapmaya karar veriyor. Ama gangsterler bunu kaçırıyor o sırada. Gangsterler robotları kapatabilecek bir kumanda isterken ellerinde üzerinden para kazanabilecekleri bir robot bulunmaya başlıyor. Ama robotu eğitmeleri lazım. Robot ilk Deon'un gözetiminde devam ederken daha sonra robottan gangsterler bunu uzaklaştırıyor ve bunlar bizim Chappie eğitmeye başlıyorlar. Tabi ailen seni nasıl eğitirse sende öyle olursun. Bizimkiler Chappie'yi kandırıyor ve onu gangster yapmaya karar veriyorlar veriyorlarki üzerinden para kazanabilsinler. Tabi başlarda bu zor oluyor Chappi'yi dışarı falan bırakıyorlar görsün diye bizimkisi daha bebek ne anlar bundan bunu dövüyorlar. Chappie ağlayarak evine annesinin yanına gidiyor ve burda bizim garibanı kandırıyorlar. Sonra onu eğitiyorlar ve üzerinden para kazanıyorlar. Tabi bu arada bizim ezilen askeri mühendisimiz hırs yapıyor ve oda Deon gibi kendi makinesi üstünde çalışmaya başlıyor. Chappie kaçırıp onun sürücüsü üzerinden diğer robot polisleri engelliyor ve kendi projesini gerekli olduğunu göstermeye çalışıyor. Bunu başarıyor da sonra ver elini Chappie ile savaş. Bunlar savaşıyor zayiat veriliyor sonrası olaylar karışıyor.
                         Chappie, farklı bir film olmuş ve güzel olmuş. Oyuncu kadrosu olarak da güzel. .İMDB'den  7.2 gibi iyi bir puan almış. Konusu olarak sarıp götüren bir film. Sonuç olarak Chappie izlenisi bir film. Bilgi Fakirleri olarak tavsiye ediyoruz.

Yorum Gönder Blogger

  1. Gerçekten filmden çok etkilendim. Yazınızda oldukça bilgilendirici olmuş teşekkürler :)

    YanıtlaSil

 
Top