1
            Dün akşamki derbide belki de taraftarların bile beklemediği bir futbol vardı sahada. Son zamanlarda izlenen en tempolu derbilerden biriydi.
Galatasaray ilk golü bulduğu 11.dakikaya kadar önde yaptığı presten kazandığı toplarla etkili olmaya çalıştı, Beşiktaş ise bu sürede ‘’oyunu kontrol edelim’’ mantalitesiyle hareket etti. Aslında o dakikaya kadar Beşiktaş istediğini yapıyor gibiydi ama Hamzaoğlu’nun düşündükleri onun beklediğinden bile erken cereyan etti  ve Yasin Öztekin ile golü buldu. Bu dakikadan sonra Galatasaray rakip sahaya geçmekte aceleci davranmadı, oyun tamamen Beşiktaş’ın kontrolüne geçti. 20.dakikada direkten dönen Demba Ba kafası, TT Arena’da kısa süreli paniğe neden olsa da ilk yarı ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci 45 dakikaya Oğuzhan’ı oyuna dahil ederek başlayan Slaven Bilic, bu hamlesiyle 80.dakikaya kadar Galatasaray’ı adeta terletti. Girilen sayısız gol pozisyonunda Beşiktaşlı oyuncular ya Muslera’yı geçemedi ya da beceriksizliklerine kurban gittiler. Hamza Hamzaoğlu ile beraber skoru koruma işini iyi yapan aslan, bu geleneğini yine bozmadı ve 80.dakikaya kadar 1-0’lık üstünlüğünü sürdürmeyi başardı. Dakikalar 80’i gösterdiğinde ise Beşiktaş sonuç alamadığı pozisyonların faturasını ağır ödedi. Galatasaray, ikinci yarıda kaleyi bulan 2 şutundan birinde golü buldu ve Wesley Sneijder ile skoru 2-0’a getirdi. Bu golle birlikte iyice rahatlayan Cim-Bom, oyunu kontrolünde tuttu ve şampiyonluk yolunda en kritik virajını sorunsuz geçmiş oldu.


Maçın adamı ise tartışmasız Fernando Muslera idi. Kartalın sayısız akınlarında kalesini yine gole kapattı ve takımının galibiyetinde yine başrol oyuncusu oldu. 

Yorum Gönder Blogger

 
Top